Kom 12 oktober naar de Veiligheidsdag in het Westland!

csm 1 145a2b4934csm 2 a7e1e17008csm 4 96cdc9a927

Altijd al een dagje in de wereld van de politie, brandweer, handhaving en andere hulpdiensten willen stappen? Dan is de Veiligheidsdag uw kans! Op zaterdag 12 oktober 2019 geven de hulpdiensten demonstraties die jong en oud aanspreken. Ook de jaarlijkse brandweerwedstrijden worden dan gehouden. Uiteraard ontbreken de helden Chase en Marshall van Paw Patrol op deze dag niet. Kortom, een dag om alvast in de agenda te zetten.

Dit jaar vindt de veiligheidsdag plaats op het terrein van Royal FloraHolland en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Gemeente Westland organiseert dit evenement in samenwerking met Brandweer Haaglanden, Politie eenheid Den Haag en gemeente Midden-Delfland.

Meer informatie vindt u op de pagina van de veiligheidsdag. Het dagprogramma volgt later.

Ook de buurtpreventie zal met vrijwilligers uit verschillende dorpskernen aanwezig zijn om te laten zien wat wij doen voor een veilig en leefbaar Westland.

Word vrijwilliger bij Buurtpreventie!

Wat doet Buurtpreventie?

In gemeente Westland zijn 10 buurtpreventieverenigingen actief (9 in dorpskernen en 1 in een buitengebied). Deze verenigingen werken samen met politie Westland en gemeente Westland aan de leefbaarheid en veiligheid in de Westlandse woonkernen en het buitengebied.
Surveillerende buurtpreventen staan in rechtstreeks contact met de politie. Buurtpreventen hebben dezelfde bevoegdheden als andere burgers.

* Extra ogen en oren voor politie en gemeente

Buurtpreventen houden door middel van surveillances toezicht op straat. Door dit toezicht vormen zij de 'extra' ogen en oren voor politie en gemeente. Door deze vorm van burgerparticipatie is het vandalisme, de overlast en de criminaliteit flink teruggedrongen. Buurtpreventen hebben een signalerende functie. Overlastgevers worden aangesproken, verdachte omstandigheden worden bij de politie gemeld.poster

* Hulp bij evenementen

Buurtpreventen kunnen af en toe ook worden ingeschakeld bij het toezicht op evenementen of als verkeersregelaar (mits je een Aanstellingspas Verkeersregelaar hebt).

* Preventievoorlichting

Sommige buurtpreventen zijn opgeleid als preventievoorlichters en kunnen advies geven om woninginbraken tegen te gaan. Preventievoorlichters geven tijdens huisbezoeken tips en een indicatief oordeel over de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. De inzet van preventievoorlichters kan het probleem van slecht beveiligde woningen en de aanpak daarvan dichter bij de burger brengen.

* Slechts een paar uur per maand

De tijdsbesteding kan per buurtpreventievereniging en per buurtprevent verschillen, maar gemiddeld bent u er slechts een paar uur per maand mee bezig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jan Henk Timmer, 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.